кє∂νєη¢ вєנє∂zéѕєк !!:)

2011. február 3., csütörtök

Az ajakápoló segíthet a kivörösödött orrodon

Az ajakápoló segíthet a kivörösödött orrodon


orr
A sminkes suliban kaptam annak idején ezt a tippet a tanáromtól. Ha náthás vagy, vagy sokat fújod az orrod, akkor az ajakápoló segíthet megelőzni, hogy kisebesedjen és még pirosabb legyen a bőr. Rengeteg tápláló anyagot tartalmaz, ami segít megelőzni, hogy a bőr kiszáradjon majd kisebesedjen. Általában semmit sem kenünk ilyenkor az orrunkra, pedig egy jó hidratáló krém is segíthet. Minél előbb elkezded krémezni, annál jobb.
Az ajakápoló tápanyagokban gazdagabb, ezért ha az orrod az átlagnál nagyobb igénybevételnek van kitéve, akkor többet segít, mint egy hidratáló krém.
A tippet a Carmex ajakápoló mellé kaptuk, mert mentolt és kámfort is tartalmaz. A kámfor fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő és fertőtlenítő hatással bír. A mentol hűsít, szintén csillapítja a fájdalmat, valamint segít szabaddá tenni a légutakat. Egyik olvasóm azt írta kommentben, hogy cicaplastot tervez használni a kivörösödött orrára (akkor jutott eszembe, hogy meg sem osztottam még az én tippemet), ami szintén jó ötletnek tűnik, hiszen segít elkerülni a további irritációt és meggyorsítja a bőr regenerálódását. Én a carmext használnám először, majd miután nagyjából beitta a bőr, finoman felitatnám a felesleget és akkor jöhet a cicaplast.
Carmex nem csak nálunk kapható, de sok bio és reformboltban, valamint a DM-ben is. De ahogy írtam, más ajakápolók is jó szolgálatot tehetnek. Az a lényeg, hogy ne várd meg, amíg súlyosabb lesz a helyzet, kezdd el használni minél előbb, ha sokat fújod az orrod.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése