кє∂νєη¢ вєנє∂zéѕєк !!:)

2011. február 6., vasárnap

Tetoválás?

             Tetoválás?!

A tetoválás szó eredete a tatau polinéziai szóra nyúlik vissza. A szó Tahitiből terjedt el világszerte, első ízben Joseph Banks természettudós jegyezte fel a 1769-ben, Cook hajóján, az Endeavour-on. A 18. században a tattaow és tattow írásmóddal igyekeztek a szó fonetikáját visszaadni. A Cookot követő utak tengerészei terjesztették el mind a szó használatát, mind magát a tetoválást is Európában. Az angolosított kiejtés írásbeli tükrözése különböző változatok után tattoo formában állapodott meg.


A modern tetoválás és az önmegvalósitás 

Sokak számára a tetoválás nem csupán divat, egyre többen vannak akik azért tetováltatják magukat, mert így akarják kifejezni, megvalósítani önmagukat.
Minden egyes tetoválás egyfajta üzenet a külvilágnak, de a viselője számára is fontos mondanivalót hordoz. Van aki egy tetoválás formájában örökíti meg az élete egy szakaszának végét.
A médiának köszönhetően egyre elterjedtebb a tetoválás, de nem minden társadalmi rétegben. Az ügyvédek, üzletemberek körében tabunak számít a tetoválás.
A régi idők börtönben készített tetoválásait felváltották a szalonokban készített, jó minőségű tetoválások, tattoo stílusok tömkelege vált ismertté, változatos a mintakészlet. Kedvelt női minták például a lepke, nonfiguratív minták, csillag, virág, tündér, szív, szitakötő, delfin, kelta stílusú minták, állatövi jelek.


Digitális tetoválás interfész
digitális tetoválás

Egy újabb kivételes megoldás, mely kombinálja a tetoválás szépségét a mobilkészülék praktikumával, és a bluetooth technológiával, és ez nem más, mint a digitális tetoválás interfész.
Ennek a nem mindennapi tetoválásnak több felhasználási lehetősége van. Pl: egy bőr alá beültethető telefon mikroszkópikus gömböcskékkel, amelyek érintő képernyőszerű gombként működhetnek.
 
Arany tetoválás
gold tattoo



A legújabb őrület egyenesen Dubajból. 24 karátos aranyból készült tetoválás most a divat, már aki meg tudja fizetni.
 
Wolf tattoo - Farkas tetoválások


A farkas egy erőteljes mitológiai és spirituális szimbólum számos kultúrában világszerte, lévén, hogy a farkas széles körben elterjedt Észak-Amerikában, Európában és Ázsiában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése